Pertsa ja Kilu-päivät 2023

Hyvät opettajat!

Tervetuloa osallistumaan luokkasi kanssa pitkään raumalaiseen Lukudiplomiperinteeseen. Päivitetyt Lukudiplomilistat löydät seuran sivuilta www.vainoriikkila.fi

Pertsa & Kilu-päivät tulevat taas! Tässä tapahtumia, joista voitte poimia itsellenne sopivat.

Julistehaaste 2023! Osallistu luokkasi kanssa lukemiseen innostavan julisteen tekemiseen. Voitte yhdessä pohtia, millaisen kirjan haluaisitte lukea tai miksi lukeminen kannattaa. Tekniikka vapaa, paperin koko A3. Osallistua voi joko ryhmänä tai yksin. Julisteen taakse tekijän/ tekijöiden ja koulun nimi sekä opettajan yhteystiedot. Opettaja, tarkistathan wilmasta, että oppilaasi työllä on julkaisuoikeudet. Palauta juliste Pyynpään kirjastoon. Sieltä työt toimitetaan lasten näkyville lähikirjastoihin. Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Toivomme töitänne marraskuun loppuun mennessä.

Kirjanvaihtotori! Voitte järjestää koulussanne luokka- tai koulukohtaisen vapaaehtoisen kirjanvaihtotorin. Jokainen voi halutessaan tuoda ja ottaa sovitusta kirjanvaihtopisteeltä kirjoja. Kirjan kanteen voi laittaa vaikka post it-lapulla ikäsuosituksen. Kirjanvaihtotorin ajankohdan voitte määritellä itse.

Lukuteltat! Kokeilisitteko vielä lukuhetken viettämistä ulkona? Telttoja saa pyynnöstä lainaksi julaer@utu.fi. Telttaan mahtuu noin viisi oppilasta kerrallaan. Ne voi pystyttää myös sisälle. Teltat haetaan ja palautetaan itsenäisesti Seminaarin puutarhalta, aukioloajat 7.30 – 14.30.

Koko koulun yhteinen lukuhetki! Pitäkää lukuvälitunti, jolloin jokainen lukee itse valitsemaansa lastenkirjaa sovitussa paikassa. Valitkaa koulustanne tähän sopiva paikka. Myös parikirjaa voi lukea, toimia kummin kanssa tai pienemmillä oppilailla isompi voi lukea heille.